Minnesstund

En minnesstund kan ordnas på flera olika sätt och det är viktigt att den planeras ordentligt. Var man ska vara,  vad man skall bjuda på, hur man skall duka, hur man skall placera gästerna, om det behövs sångtexter, kanske förbereda tal eller diktläsning. Kanske man väljer ut musik som man vet att den avlidna hade uppskattat och arrangerar ett minnesbord med fotoalbum och andra minnessaker eller kanske någon sätter samman ett bildspel för att visa och sammanfatta den avlidnes liv. 

Ju noggrannare förberedelser desto mer minnesvärd blir minnesstunden och där kan vi ge många goda råd. Det finns flera församlingar som anordnar minnesstunder i sina församlingshem. Vi har även kontakt med duktiga och pålitliga restauranger och cateringfirmor som anordnar med minnesstunder. Man kan även ordna minnesstunden i den egna bostaden. Man behöver inte bjuda in alla till minnesstunden, ibland samlas den närmaste familjen på någon restaurang efter begravningsakten.

Anmäla deltagande vid minnesstunden.

När allmän inbjudan till minnesstunden utgått vill man ofta få besked om hur många som kommer för att kunna planera dukning och förtäring. Vi på begravningsbyrån tar gärna emot anmälan om deltagande vid minnesstunden. Vi går igenom anmälningarna med anhöriga ett par dagar före begravningen samt meddelar antalet till förtäringsstället.